Reiniging

post Date: Jul 15, 2020

Huidverbetering begint met een schone huid. Een cleanser, ook wel een gezichtsreiniger genoemd is een must, ongeacht wat voor huidtype je hebt.

In de loop van de dag stapelen talg en dode huidcellen zich op. Ook luchtvervuiling, uitlaatgassen en stof laten sporen op de huid achter. Als je deze laat zitten, zal je huid er dof en onregelmatig uit gaan zien en heb je meer kans om puistjes en rimpels te krijgen. Terwijl je s ’nachts slaapt zijn je cellen druk bezig zich te vernieuwen en te herstellen, dit proces wordt belemmerd als je de huid van te voren niet grondig hebt schoongemaakt. Wist je dat je huid 7 maal sneller verouderd wanneer je met make-up op gaat slapen?


Let er vooral op dat je een milde, vloeibare reiniger koopt die de pH huidneutraal is. De zuurgraad van de huid is op zijn best wanneer deze lichtzuur is en een pH-waarde van 4.5 tot 5.5 heeft. Veel producten schuimen en bevatten uitdrogende factoren die de natuurlijke beschermlaag en de barrièrefunctie van de huid aantasten met als resultaat dat je huid na het reinigen droog en trekkerig aanvoelt. Op den duur is dit een garantie voor rode vlekken, schilfering en puistjes. In sommige gevallen is het verstandig de huid na te reinigen met een lotion, wanneer je bijvoorbeeld make-up gebruikt of wanneer je gevoelig bent voor onzuiverheden.


Tweemaal daags reinigen is de basis voor een mooie en stralende huid en daarmee zorg je er ook voor dat de overige producten beter hun werk kunnen doen. Met de hannah Skin Analyzer meet ik je huidconditie om te zien waar de behoefte van jouw huid ligt zodat de eerste stap richting huidverbetering al met je reiniging is gezet! Zie ik je snel bij Het Beauty Café voor een huidmeting en advies?