Metingen

post Date: Jul 15, 2020

Wanneer je je huid echt wilt verbeteren is het belangrijk eerst de huid te laten analyseren en de huidconditie te bepalen. In mijn praktijk werk ik met de geavanceerde hannah Skin Analyzer H99 2.0 waarbij ik de huid meet op een aantal waardes; het vochtgehalte, vetgehalte, de pH-waarde (zuurgraad).

Wat we precies meten is de hoornlaag oftewel de buitenste huidlaag. Deze waardes tezamen geven informatie over de barrièrefunctie van de huid. Of de huid als het ware goed is af gekit en daarmee beschermd tegen binnendringers zoals bacteriën en schimmels en tegen vochtverlies van binnenuit. Huidverbetering begint namelijk bij een intacte hoornlaag. Is je huid barrière; de beschermlaag van de huid niet in orde dan zullen we deze eerst moeten herstellen voordat we andere problemen kunnen aanpakken. Maar wat zeggen deze waardes nou over je huid?


Vochtgehalte: Dit gehalte geeft het vocht in de hoornlaag aan. Een vochtarme huid is niet in staat om lipiden (vetten) te binden. Wanneer er veel vocht verdampt uit de diepere huidlagen ontstaat er een droog en trekkerig gevoel en kunnen er fijne lijntjes ontstaan.


Vetgehalte: Dit gehalte geeft aan hoeveel lipiden (vetten) zich op de huid bevinden. Lipiden bevatten waardevolle stoffen die de huid nodig heeft om zich lekker soepel te houden en om degeneratie tegen te gaan. Ook beschermen lipiden je huid tegen zon, uitdroging en kou.


pH-waarde: Deze waarde toont aan hoe het gesteld is met de conditie van de natuurlijke zuurmantel en zegt wat over de activiteit in de diepere huidlagen. De zuurmantel vormt een natuurlijke bescherming van de huid tegen schimmels, bacteriën en andere schadelijke invloeden van buitenaf. In het kader van huidverbetering is het belangrijk dat deze natuurlijke bescherming goed is en goed blijft!

Ben jij benieuwd hoe het gesteld is met jouw vochtgehalte, vetgehalte en pH-waarde? Kom dan langs bij het Beauty Café en ik voorzie je van een huidmeting!