Bindweefselmassage

post Date: Jul 15, 2020

Je hebt vast weleens van de bindweefselmassage gehoord, maar wat is dit nou eigenlijk precies? En wat doet het? Een vraag die ik regelmatig krijg en daar geef ik in deze blog graag antwoord op!

Naarmate we ouder worden wordt de huid steeds minder actief. Onze collageenproductie (collageen is een belangrijk eiwit in de huid die zorgt voor stevigheid en volume) neemt vanaf je 30e levensjaar gestaag af. De hoornlaag (buitenste huidlaag) verdikt en er is minder activiteit in de diepere huidlagen, daarnaast wordt de aansluiting tussen de opperhuid en de lederhuid minder goed, dit resulteert in de zichtbaarheid van fijne lijnen en rimpels. Al met al een natuurlijk verouderingsproces waar we allemaal mee te maken krijgen.


De befaamde hannah bindweefselmassage is een speciale gezichtsmassage die in de dieper gelegen huidlagen plaatsvindt, namelijk het onderhuidse bindweefsel dit is de laag tussen de huid en de spieren. De bindweefselmassage stimuleert de huiddoorbloeding, werkt op verjonging van de huidstructuur, reductie van blokkades en het verstevigen van het bindweefsel. Maar een bindweefselmassage doet veel meer voor je huid:


- Een jeugdige glow door de verbeterde doorbloeding
- Een natuurlijke ‘lift’ door toegenomen volume
- Verbetering van de algehele huidconditie
- Vermindering van rimpels, fijne lijntjes en kraaienpootjes
- Verbetering van de huidstructuur en huidteint
- Opheffing van onderhuidse verklevingen
- Versteviging en aanmaak van nieuw bindweefsel
- Werkt preventief op rimpelvorming


Door intensieve rollende en knedende massagetechnieken voel je dat er daadwerkelijk iets gebeurd in de huid. De bindweefselmassage is dé massage waarbij duurzame huidverbetering, ontspanning en resultaat hand in hand samen gaan. Je kunt deze massage zien als sporten voor je huid.

Door je huid regelmatig te laten sporten houd je je huid jong en actief en zorg je ervoor dat het huidverouderingsproces op een natuurlijke wijze vertraagt. Wist je dat je met één bindweefselmassage al een frisse glow krijgt? En dat je met meerdere behandelingen écht verschil gaat zien? #glowingskinisalwaysin, zie ik je snel bij het Beauty Café?