Connecting inner & outer beauty

Als je gezond bent van binnen straal je dit uit. Iedereen weet dat gezonde voeding bijdraagt aan een goed werkend lijf maar wist je ook dat gezonde voeding bijdraagt aan een mooie huid?
Al vanaf je 25e zal je merken dat je huid minder stevig wordt en verschijnen de eerste rimpeltjes. Tussen je veertigste en je vijftigste kunnen dat er meer zijn dan je lief is.

De belangrijkste reden hiervan is geleidelijke afname van collageen. Collageen is een belangrijk eiwit in je lichaam, als onderdeel van je bindweefsel zit het door je hele lijf; je huid, botten, spieren, pezen en gewrichtsbanden. Maar ook je haren en nagels bestaan uit collageen. Collageen zorgt in je huid voor stevigheid en souplesse. De aanmaak van collageen neemt - helaas - af met het ouder worden. Niet om je somber te stemmen maar vanaf je 30e keldert je collageen met zo’n 1% per jaar. Maar ook blootstelling aan de zon, roken en bepaalde voedingsmiddelen beïnvloeden de aanmaak en afbraak van collageen. Gelukkig kun je dit gemakkelijk aanvullen door voeding die de aanmaak van collageen stimuleert te nuttigen. Tijdens mijn behandelingen geef ik je graag tips & tricks over hoe jij je huid van binnenuit kunt versterken!


Daarnaast wordt steeds vaker duidelijk dat de darmen een belangrijke rol spelen bij ziekten en huidklachten zoals acne, eczeem en psoriasis, doordat ik zelf jarenlang met acne heb rond gelopen ben ik me ik hierin gaan verdiepen en weet als geen ander hoe belangrijk een gezond voedingspatroon en uitgebalanceerde lifestyle is.